Български пощи
FastPay
Новини и съобщения
Във връзка с традиционния празник на сланината и греяната ракия 2020 г. в гр. Априлци
14.02.2020

Съобщение


Във връзка с  провеждането на традиционния "Празник на сланината и греяната ракия" в гр. Априлци, предвид усложнената епизоотична обстановка в страната по отношение на заболяването Африканска чума по свинете (АЧС) и голямото и значение за здравето на животните, икономическите и социалните последици за обществото, уведомяваме всички местни производители на сланина и търговци от цялата страна предлагащи продукти от животински произход, че са длъжни да извършват дейноста си в съответствие с действащото законодателство в областта на безопасността на храните. 
Продажбата на свинско месо и месни продукти , върху които не е осъществен ветеринарно-медицински контрол, представляват риск за здравето на консуматорите.
Не трябва да се пренебрегва факта АЧС е заболяване с потенциал на бързо разпространение, а вирусът на АЧС е изключително устойчив в околната среда и замърсени с него продукти.По този начин месото и месните продукти съдържащи вируса, стават негови преносители по хранителната верига и спомагат за териториалното му разпространение.
Именно поради това, при условията на усложнена епизоотична обстановка за Африканската чума по свинете се забранява продажбата на прясно свинско месо и месни заготовки и месни продукти съдържащи свинско месо без необходимите документи удостоверяващи  техния произход.
Потърсете в ел.страница
Анкета
Какво смятате за новата визия на сайта?
Туристически 3D портал
Да изчистим България ""ЗАЕДНО"