Български пощи
Новини и съобщения
Национална кампания "Великден за всеки"
09.03.2018
Под патронажа на омбудсмана на Република България се организира третото издание на Националната кампания „Великден за всеки“
Нека проявим съпричастност към тези, които имат най – голяма нужда да посрещнат достойно големия християнски празник - Великден.
В голяма част от страната се събират дарения за трапезата на най – бедните хора, които обикновено са поколението на нашите родители. Разчитаме на Вас да се включите и подкрепите инициативата със средства, като по този начин дадете и личен пример за успешното реализиране на кампанията.
Набират се парични средства и хранителни продукти, които заедно с доброволци ще бъдат раздадени в седмицата преди Великден на възрастните хора.
Набраните парични средства ще бъдат обърнати във ваучери за храна, всеки от които е на стойност 20 лева. С тях притежателите им ще могат да пазаруват в магазините, които са част от веригите „BILLA“, „LIDL“, „KAUFLAND“, както и други, които допълнително ще бъдат обявени на сайта на омбудсмана на РБ. Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ. С тях ще бъдат подпомогнати онези пенсионери, които няма да получат надбавка от правителството на РБ.
Тази година кампанията „Великден за всеки" - „Дари празник на баба и дядо" набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК).
IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС
Чрез on – line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК - www.redcross.bg
Ако решите да дарите, при попълване на платежното нареждане посочите Вашата община, така че набраните средства да отидат при пенсионерите от Вашето населено място.
Потърсете в ел.страница
Анкета
Какво смятате за новата визия на сайта?
Туристически 3D портал
Да изчистим България ""ЗАЕДНО"